Maanantai
24.02.2014
Oli taas kiertävä pajapäivä.
Tiistai
25.02.2014
Koko päivä oli valokuvausta, koska EA-kouluttaja oli harmiksemme sairastunut, eikä täten päässyt paikalle.
Kertasimme viime kerran juttuja ja kuvailimme lähikuvia, joita sitten myöhemmin pääsimme Mediapajalle muokkailemaan kuvanmuokkausohjelmalla.
Tässä hieman päivän kuvasaldoa.
pullonhenki
Keskiviikko
26.02.2014
Kävimme läpi retkiruokailun mahdollisuuksia, ja yllätti kyllä positiivisesti mahdollisuuksien kirjo.
Retkelle pakattaessa on hyvä huomioida kuinka paljon ruoka-aineet vievät tilaa. Hyvä kikka on kuivattaa ainekset, jolloin niistä haihtuu ylimääräinen neste, ne mahtuvat pieneen tilaan.
Napostelimme hieman erilaisia maistiaisia, siitä mitä kaikkea voi kuivattaa.
Tässä näitä kuivattuja juttuja on
Aiheeseen liittyen on tehty ihan omia kirjateoksia, joista löytyy varmasti jokaiseen makuun jotain.
Mietimme torstain retkipäivän menua nuotiolla valmistettavaksi.
Kauppalistan tehtyämme suuntasimme kauppaan tarpeiston hakuun.
Torstai
27.02.2014
Aamusta pakkasimme tarvikkeet autoon ja suuntasimme kohti Kirskaanniemen kallioisen kaunista järvimaisemaa. Viima tosin viilensi yksilöiden ytimiä. Valtasimme kaksi nuotiopaikkaa ja aloimme valmistelemaan tulia ruoanlaittoa varten.
Ei kantsis tolleen takkia riisua, kohta on meinaan kylmä. |
Pinaattisalaattibataattitattimaatti, no ei siinä ollu bataattia eikä tomaattia, eikä tatteja, siin oli pinaattia |
Paprikadabra! |
Seuraavassa nuotion menu:
Täytetyt paprikat
-parsaa
-porkkanaa
-kesäkurpitsaa
-papuja
-aurinkokuivattuja tomaatteja
-herneitä
-soijarouhetta
-tomaattimurskaa
-juustoraastetta
-paprikoita
-suolaa
-savupaprika maustetta
-kookosrasva
Valmistus:
Sulata nokare kookosrasvaa, lisää sipuli ja kuullota. Lisää kesäkurpisat ja pieneksi leikatut porkkanabiitit, paista. Lisää pavut ja herneet sekä parsan palaset, paista kunnolla. Lisää auringonkuivatut tomaatit ja soijarouhe sekä loraus vettä, anna muhia.
Halkaise paprikat poista siemenet ja kanta. Täytä muhennoksella ja lisää juustoraaste päälle, kääri folioon ja laita nuotiolle paistumaan kunnes paprika on pehmennyt. Tarjoile ja nauti.
Kvinoa-unelma
-kermainen kookosmaitoa
-kvinoaa
-vettä
-suolaa
Valmistus:
Kookosmaito kattilaan, kvinoa, suola ja loraus vettä sekaan. Keitä kunnes neste on haihtunut, tarjoile.
Vihersalaatti
-rucolaa
-pinaattia
-cantalopemelonia
-kesäkurpitsaa
-parsakaalia
-kurkku
-kikherneet
-kuivattua nokkosta
valmistus:
Huuhdellut rucolat ja pinaatit laitetaan sekaisin kulhoon.
Peräät heitetään pilkotut kurkut, kesäkurpitsat, cantalopemeloni sekä parsakaali. Perään heitetään vielä kikherneet sekä mukaan ripotellaan kuivattua nokkosta.
Omenahyve soijajäätelön kera.
-omenoita
-pähkinäcoctail
-hunaja
-kauramysli
-soijajäätelö
Valmistus:
Lohko omenat ja poista siemenet. Laita lohkot kattilaan ja lisää kunnon mälli hunajaa. Lisää vettä 1/3 omenoiden määrästä. Keitä kunnes omenat ovat pehmeitä ja lisää pähkinät sekä kauramysli. Tarjoile soijajäätelön kera.
Sitten päästäänkin mukavimpaan vaiheeseen, syömiseen.
Perjantai
28.02.2014
Perjantai oli osalle porukasta vapaata.
He keillä ei ollut tätä etuutta, saapuivat Etapille normaalisti eri pajoille.
Viikko vierähti taas nopeasti ja pian taas koitti viikonloppu.
KIITOS!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti